4 Kasım 2007 Pazar

YANLIŞLARIN SONU GELMİYOR...

Ülkemizde uğraşacak bu kadar fazla sorun varken,bizler hala ortalıkta kendilerinden bile haberleri olmadan araç kullanan şahıslarlada uğraşıyoruz. Yaş doldurulduğu anda kurslara kayıt olup ehliyetleri alanlar (hele ki bu dediklerim ehliyet bari alıyorlar) lütfen arabanıza binmeden aracınızın sağını solunu bir kontrol edin,yaaa haberiniz bile yok,ışıklarınız yanmıyor,ortalıkta öylece dehşet saçıyorsunuz,ondan sonrada gelip biri çarptığı zaman "çarpan suçludur" diyoruz. Kaza yapılmıyor,genelde kazayı yaptırtıyorlar.
Hangi yanlışlardan bahsedelim: Işıkları yanmayan araçlardan mı
Kapıları açık giden sürücülerden mi
Cep telefonlarıyla konuşurken araç kullananlardan mı
Uykusuz yola devam sürücülerden mi
Türkiye de ki delik deşik yollarımızdan mı
VE DAHA ARAÇ KULLANMANIN ACEMİLİĞİNİ ORTALIKTA RAHATÇA DOLAŞIP CİDDİYETİNİ ANLAMAYAN SÜRÜCÜLERİMİZDEN Mİ?

Belki sizlerinde eklemek istediği bir sürü paylaşımlarınız vardır,Artık trafik canavarı öldü,yeni bir terim peydah oldu: TRAFİK TERÖRÜ
Bilmemiz gereken bence terörle mücadele edilir,peki ya bizler trafik terörüyle mücadele ediyormuyuz.Etrafımızdaki yanlışlar için ufak uyarılarda bulunuyormuyuz,en basiti aracına bindiğimiz şahısları emniyet kemerini takmaları için uyarıyormuyuz?

DİĞER BİR YAN KONU İSE:
Öğrenci servislerimiz,gözlemlediğim kadarıyla çoğu servisimizde arkadaki uyarı ışıklı levha ve uyarıcı yazılarımız yok.Rehber öğretmenler yok,benim anasınıfına giden kızımın gittiği özel okulun servis araçlarına "lütfen emniyet kemerlerini çocuklara takın" dediğimde aldığım cevap "emniyet kemerlerinin arızalı olduğundan takamıyoruz".
CEZALARIN YAPTIRIM GÜCÜ ARTIRILMALI VE ARTIK TÜRKİYE KURALLARA UYMALI.ÇOK GEÇ OLMADAN diyeceğim ama zaten hemen hemen hepimiz yakınlarımızdan birilerini bu acı olayda kaybetmişizdir...

Hiç yorum yok: