8 Ekim 2008 Çarşamba

Dikkat ! Trafikte tam 285 bin bomba var !


Trafiğe kayıtlı 285 bin LPG'li ara. ‘tekerlekli bomba’ gibi denetimsiz olarak yollarda dolaşıyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında, sürücü araçta bulunan LPG'nin patlaması sonucu feci şekilde yanarak can verdi. Şmdi gözler yeniden LPG'li araçlara çevrildi. LPG'nin 'Liquefied Petroleum Gases' (Sıvılaştırılmış Petrol Gazları), tercih ediliş sebeplerinin başında ekonomik olması geliyor.Çevre dostu da olan LPG, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de teşvik ediliyor. Ancak LPG dönüşümü yaptıran araçların 2 yılda bir, ticari taksilerin de yılda bir kontrolleri bulunuyor. Bu kontrol, araçların muayenesinin yapılması için zorunlu ve Makine Mühendisleri Odası'na (TMMO) gidilmesi mecburiyeti var.



ÖMRÜ 10 YIL Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2008 Temmuz ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 13 milyon 503 bin 399'a ulaştı. Geçen yıl trafiğe kayıtlı olan LPG'li araç sayısı ise Temmuz itibariyle yaklaşık 6 bin civarında artarak 1 milyon 885 bin 877 oldu.

Geçen yıl sonu itibariyle MMO Gaz Sızdırmazlık Raporu almayan araçların oranı yüzde 15.2. Her 100 aracın 14'ünün LPG'li olduğu Türkiye'de, 285 bin 719 araç Makine Mühendisleri Odası'ndan sızdırmazlık raporu almadan trafikte dolaşmakta. MMO'dan alınan bilgiye göre LPG tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıl. Bu nedenle LPG kullanıcılarının, imal tarihi itibari ile ekonomik ömrünü tamamlanmış tankları yetkili bir firmada değiştirmeleri gerekiyor.
(Haber3.com)haberin devamı

1 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli ve Guzel Bir Hafta Sonu Tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.

ASK

Guzeliklerle dolu yasamim seninle
Herkes bilirmiydi bole olucagımızı bugece
Aglamak zor gelsede yine
Seni unutmak istiyorum bu durgun gecede
Bilmeliydim herseyin sende olmadigini
Elbet kalbimin birgün seni unutacagini
Bulmalıydım bana seni unutturacak yanini
Gecirmeliydim o kanayan yarami

Alinti:Bahar Kosem
http://www.siirkolik.com/siirler/12979-ask.asp

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net/
http://sukruyilmaz.net/blog