26 Aralık 2008 Cuma


Merhabalar, kışın kendini gösterdiği şu günlerde kendimize nasıl ki özen gösteriyorsak, aynı özeni otomobilimize de göstermeliyiz, hele ki o can taşıyan bir nesne.


Mevsim dönüşümlerinde kendimizde, evimizde, bahçemizde bir takım hazırlıklar yapıyoruz. Kış için yapılanları daha fazla oluyor, öyleyse otomobilimize de yapmamız gerekenleri şöyle bir hatırlatalım...

ANTİFİRİZ
Soğutma sistemi, motorda oluşan sürtünme ve yanma odasında meydana gelen patlamadan kaynaklanan ısıyı, motorun içindeki borulardan geçen soğuk su sayesinde yok etmeye yarayan bir sistem. Radyatör sisteminin içindeki suyun donmaması için antifriz kullanılır.


LASTİKLER
Otomobilin, özellikle yağışlı havalarda yol tutuşu performansının daha da artması için kış lastiği kullanılmalı.

CAM SİLECEKLERİ
Yaz boyu aşınmış cam sileceklerimiz artık iyi silmemeye başlarlar.Görüşümüzü yanıltabilirler, aşınmış sileceklerimizi yenileriyle değiştirelim.

KALORİFER
Bu sistemi oluşturan parçalar yerinden çıkmış, delinmiş veya tıkanmış hortumlar, motor çalışsa bile sıcak havayı iletmediğinden, yeterli ısıtmayı sağlayamaz. Bunu gidermek için hortumlar tamir edilmeli ya değiştirilmeli.

MOTOR YAĞI
Özellikle, kış aylarında, soğuk havalarda motor yağı akışkanlığını kaybeder ve ilk çalıştırma sırasında motora zarar verebilir. Bu nedenle yağı kışa girmeden değiştirmek gerekir.

AKÜ
Kış aylarında en berbat olay, otomobilinize bindiğinizde aracınızın çalışmamasıdır. Hemen aklınıza akü gelir, eğer akünüzün bakımını kışa girerken yapmadıysanız, kutup başlarını kontrol edip temizlemediyseniz, demek oluyor ki bu işleri o soğuk günlerde lapa lapa yağan karın altında yapmak zorunda kalabilirsiniz.

HAVA FİLTRESİ
Kışa girmeden bakımını yaptırın ,eğer kullanılmayacak durumdaysa yenisiyle değiştirin.

KIŞIN ARACINIZDA OLMASI GEREKENLER
Zincir, çekme halatı, takoz, fener, battaniye, büsküvi türü gıda, su

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım
dilerimki yeniyılda allah sizlere aile ve sevdiklerinize
gözünüzü aydınlatacak ARZU
arzularınızı güçlendirecek KUVVET
kuvvetinizi yaratacak PARA
parayı kazandıracak FIRSAT
fırsatları değerlendirecek AKIL
aklınızı koruyacak SAĞLIK
sağlığınızı sürdürecek MUTLULUK
mutluluğu getirecek SEVGİ versin
dünyamızda kavgasız savaşsız hoşgörülü
insanların birbirini sevip sayacağı bir yıl olsun
arkadaşım yeniyılınızı kutlarım allaha emanet olun